Tässä illan mittaa tuli juteltua kaverini kanssa Suomen rangaistuksista ja nuorten käytöksestä.

Useasti puhutaan, että nuoret ovat Suomen tulevaisuus, niin kun ovatkin. Heistä halutaan hyvin käyttäytyviä, rehtejä ja  toimeen tulevia terveitä suomalaisia.

Tätä menoa se ei kuitenkaan onnistu. Nuoret käyttävät huumeita, alkoholisoituvat ja varastavat mitä useammin. Syyt tähän on usein huono itseluottamus, perheongelmat tai joku muu vastaava.

Vanhoista tavoista on aikuisena vaikea päästä eroon, kun olisi tarve itsenäistyä ja mennä työelämään. Rahapulat iskevät ja masennus laukeaa tai vahvistuu vaan entisestään. Siinä sitä sitte ollan kun kaikki menee perseelleen, eikä jaksa mitään. Jäädään kotiin, eikä haeta apua. Suomi menettää hyviä työntekijöitä ja veronmaksajia.

Pitkän aikaa olen miettinyt, miksi Suomessa on niin lempeät rangaistukset. Miksei asioihin puututa kunnolla, eikä vain hissutellen. 

Nuorten rangaistukset ovat useasti soitto kotiin tai parin päivän sakko. Sehän ei heitä paljoakaan liikuta, kun kyseessä on ego ja kavereiden kanssa hauskan pitäminen. Joten he kaipaavat kovempaa kurinpitoa, jota valitettavasti harvassa kodissa saa. Hyvä olisi, jos Suomi palkkaisi lisää poliiseja, eikä vähentäisi niitä. Ehdottaisin rangaistukseskis yhdyskuntapalvelua toistuvista rikoksista. Siinä nuoret pääsisivät työn makuun ja valtio saisi hyödyn. 

Miksi alkoholin juominen on sallittua joissakin puistoalueilla ala-ikäisenä? Miksi se katsotaan läpi sormien?

Kyselin kavereilta, miksihän poliisit eivät puutu asiaan. Heidän vastaus oli: - Meitä on niin paljon, ettei poliiseilla ole resursseja hoitaa tätä asiaa. 

Näimpä! Miksei pari kertaa he menisi suurella poliisi määrällä läväyttämään sakkoja tai juuri yhdyskuntapalvelutöitä nuorille! Ehkä he parin kerran jälkeen oppivat pysymään selvänä ja saada heidät unohtamaan sellaiset "huvittelut". 

 

Tälläistä tällä kertaa!